Na pulty kníhkupectiev prichádza História

Na pulty slovenských kníhkupectiev sa koncom augusta 2009 dostáva encyklopédia História. Ako agentúru SITA informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková, kniha sleduje vývoj a pokrok ľudstva z rôznych uhlov, všíma si kľúčové udalosti, zásadné myšlienky, politické mocnosti, ústredných jednotlivcov a technické prelomy, ktoré utvárali dejiny. História obsahuje stovky obrázkov, satelitné mapy a zaujímavé grafické prvky.

Obrázková encyklopédia predstavuje cestu od našich prvých predkov “cez veľké civilizácie starovekého sveta, konflikty a morové rany v období stredoveku, veľkoleposť renesancie, objaviteľské cesty vedúce k zrodu nových národov, významný vek pary, ocele, industrializácie a revolúcií až po vojny, ktoré vytvárali náš súčasný svet,” uviedla Lešková. Kniha prináša profily vplyvných osobností – od Džingischána po Alberta Einsteina. Rozoberá náboženské systémy, filozofické smery i politické hnutia. Súčasťou publikácie je samostatná časť s chronologickou sumarizáciou najvýznamnejších udalostí v dejinách súčasných štátov.


V rovnakej edícii vydavateľstva Ikar vyšli tituly Oceán, Vesmír, Zviera, Zem, Človek, Rastlina a Vták.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Knihy – August 2003 (výber)

Dejiny Indie
Autor : kolektiv autorov
Vydavatel: NLN
Cena : 1099 Sk
Autori sleduju vo svojej obsiahlej praci dejiny Indie od samotnych pociatkov, kedy najnovsie archeologicke vyskumy posuvaju datovanie prvych osidleni stale hlbsie do minulosti az po moderne dejiny, poznamenane anglickou kolonizaciou.

O reformátorovi socializmu vychádza prvý román

O Alexandrovi Dubčekovi vyšlo na Slovensku i v zahraničí viacero publikácií, ale po prvý raz prichádza na knižný trh román o jednom z najznámejších Slovákov. Jeho autorom je Jozef Banáš, držiteľ prestížneho ocenenie Kniha roka 2008, ktoré získal za román Zóna nadšenia. Rok predtým uviedol Banáš na trh ďalší bestseller s názvom Idioti v politike. Dokumentárny román o Dubčekovi vychádza pri príležitosti 20. výročia novembrových udalostí 1989.

Devín – slávny svedok našej minulosti

Jana Hlavicová , Veronika Plachá
Devín, jedinečný pamätník histórie slovenského národa, patrí k najvýznamnejším historickým miestam v strednej Európe. Toto strategicky významné miesto bolo osídlené od praveku, čo dokazujú výsledky dlhodobého archeologického výskumu…

Najvzácnejšie miesta sveta

Človek je zvláštny tvor. Okrem toho, že vie vymyslieť stále ničivejšie zbrane, vie vymyslieť a postaviť aj fascinujúce veci. Tie potom tými zbraňami ničí. Ak nás pozoruje nejaký mimozemšťan, musí byť z toho riadne zdesený. A čudujem sa, že nás ešte nedali do nejakej klietky. Kniha Poklady sveta ukazuje tú lepšiu stránku civilizácie.