aktivita diskusia Hrady, zámky a kaštiele Renesančný kaštieľ v Trstíne

Tagged: 

  • Renesančný kaštieľ v Trstíne

    Posted by palo on 31. októbra 2010 at 2:01

    Problematický je aj priebeh obnovy renesančného kaštieľa v Trstíne. Vlastníkom je podľa neoficiálnych informácií cyperská firma, ktorá začala vykonávať obnovu priľahlých hospodárskych budov bez schválenia projektu pamiatkarmi. Tí následne práce zastavili. Spoločnosť pamiatkovému úradu do dnešných dní nepredložila, aké má s kaštieľom zámery. „Pre pamiatkový úrad je momentálne prioritou, aby vlastník v čo najkratšej dobe vykonal na objekte nevyhnutné zabezpečovacie práce, nakoľko trstínsky kaštieľ patrí k najohrozenejším. Skorá obnova by bola vítaná,” komentuje Zelina. Zdroj: článok Ivety Bakovej Kaštiele sa rozpadajú. Vlastníci sa ich chcú zbaviť, alebo taja identitu zo 4. 3. 2010 na sme.sk.

    Problematický je aj priebeh obnovy renesančného kaštieľa v Trstíne. Vlastníkom je podľa neoficiálnych informácií cyperská firma, ktorá začala vykonávať obnovu priľahlých hospodárskych budov bez schválenia projektu pamiatkarmi. Tí následne práce zastavili.

    Spoločnosť pamiatkovému úradu do dnešných dní nepredložila, aké má s kaštieľom zámery. „Pre pamiatkový úrad je momentálne prioritou, aby vlastník v čo najkratšej dobe vykonal na objekte nevyhnutné zabezpečovacie práce, nakoľko trstínsky kaštieľ patrí k najohrozenejším. Skorá obnova by bola vítaná,” komentuje Zelina.
    Zdroj: článok Ivety Bakovej Kaštiele sa rozpadajú. Vlastníci sa ich chcú zbaviť, alebo taja identitu zo 4. 3. 2010 na sme.sk.

    strajker odpovedal 13 years, 11 months ago 2 Členovia · 1 Odpoveď
  • 1 Odpoveď
  • strajker

    Member
    31. októbra 2010 at 14:06

    Kastiel je uz skoro obnoveny.Vymenena strecha,okna su uz osadene. Uvidime ako to bude pokracovat dalej.

Log in to reply.

Začiatok diskusie
0 of 0 odpovede/odpovedí June 2018
Súčasnosť