Najnavštevovanejší hrad roku 2018 opäť otvoril brány

Obrázok k článku od zora.

Brány Spišského hradu sa po zimnej sezóne opäť otvorili už v sobotu. Od 30. marca je hrad pre návštevníkov otvorený denne od 9. do 17. hodiny s posledným vstupom o 16. hodine, počas veľkonočných sviatkov o dve hodine dlhšie s posledným vstupom o 18. hodine. Za nepriaznivých poveternostných podmienok bude sprístupnenie hradu obmedzené. Slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny na Spišskom hrade sa uskutoční 4. mája.

 

Spišský hrad bol v roku 2018 najnavštevovanejším slovenským hradom, cez jeho brány prešlo 211 476 návštevníkov. Pre veľký záujem otvoril preto tento rok svoje brány skôr. Dáša Uharčeková-Pavúková zo Spišského múzea v Levoči informovala agentúru SITA, že včasnejším otvorením hradných brán chcú vyjsť v ústrety návštevníkom a ponúknuť im kultúrny zážitok aj počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov. „Minulý rok o takomto čase sme už mali otvorené, tento rok nám otvorenie trochu oddialila prvá etapa rekonštrukcie hradu, ktorá práve prebieha. Aj preto chceme požiadať návštevníkov o zvýšenú opatrnosť a pozornosť pri pohybe v hradnom areáli,“ doplnila.

 

Deň po začiatku letnej sezóny, teda 5. mája, sa v kaplnke sv. Alžbety na hrade bude konať slávnostná svätá omša,18. mája to bude zasa obľúbené podujatie Noc múzeí na Spišskom hrade – Tajomná noc so živými sochami a na prvého júna pripravili Deň detí.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede