harp
Forum Replies Created
-
Drzim palce. Ak tam niekto z vas bude mat fotoaparat urcite sa radi pozrieme na foto. http://foto.obnova.sk. (prosim sirku zredukujte do 650 px)
-
Aj u nas su ludia ktori sa staraju o iba o svoje blaho a zakryvaju to inym. Je pravda ze v USA aj v Muzeu venuju rovnaku pozornost kladivu z 19. storocia a plastike ci malbe z 18 storocia. Je to ich zbierka a kto ma pravo rozhodnut co je vzacnejsie.
Problem je v tom ze o stavbe muru rozhoduju prave ludia ktorim je jedno aku ma kulôturne dedicstvo cenu a povazuju ho len za dotvorenie imidzu. Vastsine ludi z velvyslanectvo by bolo zarucene jedno ci by sidlili v terajsej budove, alebo ultramodernej sklo+hlinik :) budove, hlavne nech je to v centre a nech je to na ociach.
No a preco stavaju mur prave pozadie nepoznam, ani ja ani nik iny z beznych ludi.
-
Hlavna stranka sa pocas Obnova.sk LeninDay nemenila. Bola len plna clankov o Leninovi. Do buducnosti vsak pripravujem zmenu loga podla udalosti a ciastocne aj zmenu dizajnu. Dizajn sa bude pravdepodobne menit aj v zavislosti od rocneho obdobia.
-
Mne osobne plastika nepripada nijak zle. Ale…
-
Mili priatelia,
dovolte mi upriamit Vasu pozornost na dnes uverejnenu vyzvu na predkladanie projektov v ramci grantoveho systemu MK SR v programe Obnovme si svoj dom, konkretne na podprogram
1.2. podpora aktivít kultúrnej politiky a edičnej činnosti v oblasti ochrany pamiatkového fondu.
Podprogram 1.2 je zameraný na podporu aktivít aktérov v procese ochrany pamiatkového fondu s cieľom zvýšenia ich odbornej, personálnej a technickej kapacity, mobility, koordinácie a spolupráce. Podprogram by mal umožniť využitie potenciálu obecnej samosprávy, mimovládnych neziskových organizácií v oblasti ochrany kultúrneho dedičstva, expertov a dobrovoľníkov s ktorými spolupracujú na ich zapojenie sa do procesov záchrany, manažmentu a financovania obnovy a ochrany pamiatkového fondu a zavádzania systémov prevencie v tejto oblasti. Dôraz sa dáva na zapojenie týchto inštitúcii a jednotlivcov do procesu záchrany a prípravy nevyužitých a poškodených objektov pamiatkového fondu pre realizáciu rozvojových zámerov.
Uzavierka podavania projektov je posunuta na 15.3.2004!
Viacej informacii a vsetky potrebne formulare najdete na: http://www.culture.gov.sk
Prajeme vela uspechov !
Michaela, NTS
-
Spominana vystava Preparovanych ludi: http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index&do=showgall&gid=128
-
Michaela vy ste z Muzea v Bratislave vsak (padla e-mailu)? A ked vsetko je o ludoch, preco zanedbavate propagaciu. Uz som vam pisal minimalne 2x ci by ste mi nemohli zasielat informacie o vystavach. A stale nic a nie ste jedine muzeum. Zo vstekych muzeii na slovensku mi informacie zasiela asi iba 10 muzei. Ostatne informacie mam od TIK-ov. Teda ked je to o ludoch preco ste mi z vasho muzea ani neodpisali?
Nie je to nahodov tak ze pracovnici muzeii robia len to co musia (a to su ti lepsi). A ostatne??? Kolkym muzejnikom ide o vec a kolkym o to aby vydrzali do dochodku, lebo inde ich uz nezoberu.
Ospravedlnujem sa ak som niekomu znechutil den, ale predpokladam ze nad mojim mailom sa budu najviac pozastavovat ty, ktorych sa bytostne tyka.
Ak ste technickym nedopatrenim nedostali moje e-maily prepacte.
Zaujimavostou napr. je aj to ze niektore muzea doteraz nemaju pristup na internet. A ak nao tak iba uctovnicky, aby mohli robit Internet Banking. A pritom je to take jednoduche. Redakcia Obnova.sk nedavno ziskala sponzorsky non-stop pripojenie za 200Sk mesacne. Plna suma je 500Sk to by urcite muzea financne nepolozilo, prave naopak mozno ze by usetrili za telefon.
Ako sa da ked sa chce… ?!
-
zaznam z rozhovoru moderator-Kovac(MK SR)-Havlik(PU SR)-Slota(Zilina)
— Tema Pamiatky, kultura a politika
— Podtema: Naco su nam pamiatkove urady ked podliehaju tlaku politikov a porlamentnych stran.
-
zaznam z rozhovoru moderator-Kovac(MK SR)-Havlik(PU SR)
— Tema Pamiatky, kultura a politika
— Podtema: Naco su nam pamiatkove urady ked podliehaju tlaku politikov a porlamentnych stran.
-
To je pravda je tam urcity kumst v tom ako na dany tampon pritlacit. Ak pritlacite malo vrstvy sa malo previazu, ak vela vrstva zmeni farbu “ako keby prihorela”. Fakt to treba nechat na odnornika. Aj ked je pravda ze keby si niekto spravil 2-3 ks. nabytku pod dozorom tak sa to trochu zrucny clovek nauci. Vsak ako vsetky remesla. Ale v pripade ze ide o starozitny nabytoktreba brat aj ohlad na to ze nie je vzdy vhodne dosiahnut dokonale prevedenie na celom povrchu. Proste pri restaurovani uz neide len o remeslo, ale aj o pristup ku konkretnemu predmetu. Vediet kde si mozeme dovolit uplne presne cielenu “lezernost”. Aj ked som sa trochu vzdialil od temy, dufam ze mi to nebudete mat za zle.
-
Martin: mohol by si napisaj aj nice viac o politure… Ak sa pouziva Selak, aky Indicky ci Pomaranc(Citrus :))?
Starostlivost:
Je to pravda selak je sice vyborny dychavy a dobre prilnutelny material je vsak aj nadmieru krehky. -
Petre:
Ked ide o Biedermeier nie su sucastne trendy dolezite. Treba zistit aky bol povodny povrh a nadviazat nan pokial mozno povodnym materialom.
Tedamoze ist o morenie a naslednu upravu voskovanim, ale tiez je tu vysoka pravdepodobnost ze na vasej skrini sa bude nachadzat selakova politura.
Ako vzdy treba skrinu a poskodenia popisat a zaslat fotografiu do fotoalbumu cez http://foto.obnova.sk. Urcite sa niekto najde.
-
Konecne sa mozno zlepsi spolupraca z NPU, novy program by mal poskytnut celkom zaujimave moznosti pre nezamestnanych.
Nazov:
Program udržiavania pracovných návykov evidovaných nezamestnaných občanov formou vykonávania menších obecných služieb organizovaných obcou. (tusim ze to je nazov)Maju moznost sa za 1000 Sk mesacne zamestnat u org (obec, OZ….) Organizacia tiez dostane prispevok. Podmienkou je tusim odpracovat 20 hodin tyzdenne.
Len neviem kolko ludi tuto moznost vyuzije. Ked som v TV pozeral anketu vatsina dlhodobo nezamestnanych sa vyjadrila priblizne takto: “Co je to 1000 korun? To je v dnesnej dobe nic.”
Uvidime
-
Podarilo sa nam ziskat nove historicke fotografie Bardejova. Ak tiez vlastnite podobne fotografie prosim poslite nam ich cez formular na http://foto.obnova.sk.