Forum Replies Created

Page 237 of 253
  • harp

Member
    9. októbra 2003 at 22:44 in reply to: Konsolidacie omietok: Workshop

Vcera vecer sa v “Dome architektury” v Banskej Stiavnici, konala s Hannesom Weissenbachom prednaska na temu konzervacia omietok a stavieb. Taktiez aj o paleni vapna v polnych podmienakach. Prenaska so slusnou ucastou, bola zakoncena diskusiou a nasledne volnou rozpravou medzi ucastnikmi prednasky.

Dnes /stvrtok/ sa na konzervovanej fasade na Remeselnickej ulici c. 5, vystriedala dalsia skupinka ludi. Pokracovalo sa v konzervacii a injektazi omietkovych vrstiev. Vsetky upravy boli zakreslene do zamerania fasad.

Zajtra sa bude pokracovat v konzervacii a na zaver sa cely tyzdnovy zasah vyhodnoti.

Dnes vecer sa bude konat prednaska o vzdelavacich aktivitach v skoliacom stredisku Spolkového pamiatkového úradu v rakuskom Mauerrbachu /dufam ze je to vporiadku/. A taktiez o vzdelavacich aktivitach ICROM-U, ktoreho je Hannes Weissenbach externym spolupracovnikom.

• harp

Member
    8. októbra 2003 at 23:49 in reply to: Vitráž
  • harp

Member
    7. októbra 2003 at 0:33 in reply to: Obnov si svoj dom

skuste nam nieco napista o vasej konferencii do novej temy ja skusim nakontaktovat prednasajucich.

• harp

Member
    7. októbra 2003 at 0:29 in reply to: drevenica

ano sam som pocul o tomto recepte a aj o cesnaku… ale to koronie urcite malo “nieco do seba”,

• harp

Member
    3. októbra 2003 at 22:04 in reply to: Obnov si svoj dom

Nove informacie mozete ziskat v tomto clanku: http://obnova.sk/article.php?sid=684
    Stretnutie MVO, publikovanom v teme akcie!

• harp

Member
    29. septembra 2003 at 16:16 in reply to: starožitná truhlica

No to je na dlhsie a ste si ista ze ju chcete restaurovat sama a vobec restaurovat, nechceli by ste ju len zakonzervovat?

Tak ci tak tieto truhlice byvali casto malovane temperou, ta je pri cisteni nachylna nastieranie. Pozor na to najlepsie by bolo keby ste poslali fotografie vasej truhlice do fotoalbumu nech vieme o co sa jedna. Potom to bude lahsie. Tiez ako som uz hovoril pani z drevenicou opiste ju tu v diskusiach.

vzdy sa da najst kompromis medzi restaurovanim a konzervovanim pri ktorom by bola truhlica oku lahodiaca.

• harp

Member
    29. septembra 2003 at 16:12 in reply to: drevenica

a robili vobec nieco??? to nie je nikdy iste a skor nie ako ano. treba vidiet poslite fotografie do fotoalbumu. pripadne ju popiste, urcite vam pomozeme…

• harp

Member
    20. septembra 2003 at 17:12 in reply to: Čistenie fasád, odstraňovanie graffiti

Napiste nam prosim nieco technologii cistenia graffiti…

• harp

Administrator
    12. septembra 2003 at 1:03 in reply to: Obiekt 2000 v Martine

Novy clanok k nevycerpatelnej teme: http://www.obnova.sk/article.php?sid=655

• harp

Member
    11. septembra 2003 at 21:33 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

Tmel doporucujem pouzit vo farbe dreva. No a ktej lazure: ak je to len trochu mozne nepouzivajte odtien Plisander. Je proste taky nijaky. :)

Tmelenim nemozete nic pokazit, ved tmel sa da skoro vzdy 100% odstranit. Ak pouzijete lazurovaciu farbu, moze sa stat to ze na miestach tmelenia vam farb azosvetlie, alebo vplyvom struktury sa bude javit to miesto ako ine.

Vo vatsine pripadov je to vsak prijatelna strata.

• harp

Member
    10. septembra 2003 at 22:02 in reply to: Vcely vosk

No zeby bolo kg mensie mnozstvo vosku? :)

Skuste v kazdej zahradkarskej ci vcelarskej predajni. Co to o Vosku mozete najst na:
    http://www.obnova.sk/citaj.php?f=9&i=113&t=62

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:41 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

Ak vam mozem poradit pouzite tmel vo farbe borovice, teda ak ide o atky druh dreva. Zaverecnu upravu by ste mohol vykonat bezfarebnym lakom. Zbytocne menit prekrasnu farbu borovice na orech. Vysledok nemusi vzdy dopadnut dobre.

Takze bezfarebny lak.
    PS: poslite nam nejaku fotografiu do fotoalbumu: http://foto.obnova.sk

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:36 in reply to: Práca reštaurátora

Namiesto Wackeru sa dapouzit Porosil od fa. Aqua Barta Praha, na slovensko distrubuuje Lithos – Levice /// Ing. Drapan.

Cena je niekedy az o polovicu nizia ako u Wackeru a mas pri nom viac moznosti rychlosti tuhnutia, nabeh, hydrofobizacne aj nie. Proste je to fajn.

Ja by som zas poprosil o informacie o Lascoux o tom som uz pocul ale zatial som s nim nerobil.

Dik.

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:29 in reply to: Renovacia starich dveri a zarubni

ladislav | Toranor pise:

Mate asi pravdu, najkrasie by to bolo len vybrusene a nalakovane. Drevo je svetle, myslim ze borovica. Kedze je miestami poskodene bude ho treba vytmelit. Ale neviem aky odtien a druh tmelu pouzit. Ak ma byt finalna uprava orech, mam pouzit tmel v odtieni svetlom (borovica) alebo v odtieni tmavom, (spominani orech)? A este co by ste mi odporucil lak alebo moridlo?

Dakujem za odpoved

• harp

Member
    7. septembra 2003 at 22:08 in reply to: Aký by mal byť priemerný plat múzejníka?

No ono to je tazke, chapem ze clovek riadiaci take monstrum ako je muzeum je tlaceny z viacerich stran. V muzeu uz nepracujem. Medzi tym som uz v druhom zamestnani.

Skusil som aj sukromny sektor. Je to proste o niecom inom. V sukromnom sektore ked sa snazite a podavate navrhy, ste za to odmenovany a sef to nebere ako utok proti svojej osobe.

Dnes je to uz inak. Ale zaujimalo by ma za aky minimalny plat teraz kto pracuje v muzeu?

Page 237 of 253