harp
Forum Replies Created
-
Suhlasim, ALE!!!
Niekto namieta, ze tento system sa nehodi na obnovu preto, ze nema prirodzeny vapenny vzhlad. Co vy na to?
J aosobne ked spocitam plus a mminus silikatu tak som za. Aj ked sam som skoro vzdy radsej pouzil vapenny nater.
-
No… posli fotografiu do fotoalbumu a opis nam ho presnejsie mozno ze sa niekto chyti. Aj ked tychto strojov je este dost, pocet volnych rapidne klesa. Ja osobne som videl dva v bazare v MT, a o tyzden nic. :-)
-
Dost by ma zaujimalo aka ye to suma bola za tie dvere.
V druhom rade: dolezite je ci inklinujete k historii alebo chcete mat vsetko nove a pekne… Ja osobne by som sa priklanal k tomu aby ste dvere opalit a vybrusit a natriet podla stavu dreva natriet bud lakom, moridlom, alebo olejevou farbou. No zalezi len na vas.
Pred naterom olejom by som doporucoval dreve vytmelit. Dvojzlozkovym epoxy tmelom, alebo akrylatovym tmelom. Potom nasledne vybrusit. Tiez sa da vsak tmelit tmelom na prirodnej baze. Ak mate zaujem aj o tento typ tmelu odpiste.
Ak je to len trochu mozne nalakujte ich aj s ich drobnymi chybami, vysledok byva zvatsa vynikajuci a ziaden plast ho nenahradi.
-
Publikujem za Rada Blaha, omylom mi tento prispevok poslal na e-mail.
Zdravim Roman.Je fakt vyborne ze sme sa takto skontaktovali.Zakladatel OBNOVY je moj dobry kamarat a ked ju zakladal bolo to je motto aby sa ludia s tejto branze spoznavali a vymienali si skusenosti.Ja pracujem ako asistent na strednej skole.Mame tu odbor konzervovanie a restaurovanie papiera.som spravca atelieru a este aj zopar hodin ucim.Som absolventom tejto skoly.Urcite by som bol rad keby sme zostali v kontakte.zatial sa maj
-
Viem pomylil som sa. Ide fakt o Martincek. Pocul som ze to tam dopadlo vcelku dobre. Ja sa specializujem na fasady a restaurovanie okolo domu. :) t.j. kamen, omietky a sablonkova malba. Najradsej mam pracu na fasadach.
Obcas sa mi vsak naskytne moznost vyhrat sa aj s drobnymi starozitnostami ako su: hodiny, mince, plakety, zrkadla…
Teraz som prave ukoncil konzervaciu Lodneho kufra z r. 1880, napomocny mi bol aj, uz zapojeny do diskusii, Rado Blaho – tanter
Som rad ze ste nezavahali a aj po dlhsom case sa ozavli.
Michal Hrcka | michal …zav_nac… obnOva b0tkA sk | 0907-344-743
-
harp
Member2. septembra 2003 at 2:29 in reply to: rada – odborne knihy z oblasti restaurovania nabytku, papieru, obrazu a plastikNo terba len hladat, takychto knh nie je dostatok. Precitajte si clanky v teme Literatura na Obnova.sk a hladajte podla nazvu u svojho predajcu. Tiez sa da hladat aj v diskusiach o par takychto knihach sme diskutovali.
-
Re: Likavka pri Ruzomberku
mate tam sidlo a co hovorite na restaurovanie kostola v Likavke. Alebo ste to sam robili? Mohli by ste nam opisat nejake referencie.
Dakujem
-
V Pantellerii mozu stavat nove domy iba na miestach starych zburanych. A nove domy musia mat presne taky isty dizajn ako povodne. Su zaujimave oblukovitou strechou. Na ostrove je tychto domcekov staly pocet asi 3000 styl sa vyvijal od 10 storocia a skoncil sa v 17 storoci. Od tejto doby sa nemeni.
Domceky sa prenajimaju turistom.
-
V poslednom case mi chodi dost e-mailov ohladom toho aby som ludom zaslal katalog. Ja niesom majitelom ani distributorom naradia od fa. ani nedodavam katalogy. Obiednat si ich mozete na tejto adrese:
-
harp
Member18. augusta 2003 at 5:40 in reply to: Fyzicke a psychicke predpoklady komunikacie v muzeuPreto ho treba nechat vydychnut a vytvorit v muzeach viac oddychovych zon, mne osobne sa najviac paci ta kaviaren na poschodi Kunsthistorische museum (dufam ze sa to pise tak).
-
Uvitali by ste adresar firiem, remeselnikov, restauratorov, konzervatorov, projektantov ? Uz dlhsie rozmyslam nad takymto systemom ktory by fungoval pod Obnova.sk, dokonca som uz so spolupracovnikom z Belgicka zacal z Programovanim takehoto systemu. Rad by som pre tento ucel oslovil aj komoru restauratorov, ak bude este po pripravovanych zmenach existovat… (viac v inej teme)
Ocenim vase navrhy co by mal takyto sysstem obsahovat. Ja sam som rozmyslal nad udajmi o fa., zoznam pracovnikov a spolupracovnikov (ktory by boli zaroven zaradeny aj ako remeselnici, projekt., restauratori.. v osobitnej kategorii), referencie, fotografie realizacii, a diskusiu ku kazdej fa. kazda fa. ktora by sa zaregistorvala by si mohla svoje data doplnat kedykolvek a v akomkolvek rozsahu.
Nieco podobne existuje na http://www.restaurator.cz, cakam vase navrhy a odpovede ci podnety.
-
Nemyslite ze za cistocne zle vztahy medzi pamiatkarmi a investormi ci majitelmi pamiatok moze nodostatocna osveta? Viete o nejakych pravidelnich stretnutiach pamiatkarov s verejnostou?
Teda okrem Slovenskej Nostalgia Expo 200X.
-
vite mi povedat ceny podlahoveho a k nemu adekvatneho klasicjkeho vykurovania. Pripadne nejake ine data co sa tyka navratnosti a tak. Tiez ak si dobre pamatam teplota by nemala prekrocit urcitu hodnotu, po tejto hodnote no negativne ovplyvnuje okolie vykurovacieho pasu ci kabla a aj zdravie ludi. Tiez by ma zaujimalo ako sa delia podlahove vykurovacie telesa z pohladu sposobu vykurovania.
Mozno by bola zaujimava skusenost niekoho kto taketo vykurovanie ma v celom byte ci niekoho kto nim vykuruje meter siroke steny pamiatky.
-