Forum Replies Created

Page 242 of 253
  • harp

Member
    24. mája 2003 at 2:01 in reply to: Velka Sovietska encyklopedia

Fotokopia by nestacila???

Mozno ze by sa oplatilo obiednat si ju z kniznici a spravit reprodukciu. Poznam ludi a urcite nie som sam ktori by vedeli vyrobit kopiu obalky.

Pekne by zapadla.

• harp

Member
    24. mája 2003 at 1:58 in reply to: Z klastora supershopa vs. zodpovedni spia spankom spokojnych

Fotografie boli prenesene do noveho fotoalbumu a doplnenen o vizualizacie architekta.
    V novom fotoalbume mozete vsetky fotografie komentovat a doplnat aj vlastne.

• harp

Member
    23. mája 2003 at 22:23 in reply to: Pamiatky a EU

Bude pri vypracvavani projektov, poradnym organom aj Pamiatkovy urad a Ministerstvo Kultury? Pripadne ako inak ako radou mozu pomoct ludia z tychto institucii.

• harp

Member
    23. mája 2003 at 22:16 in reply to: Chemicke pokovovanie

Dik a Shamman kde ty vlastne robis a cim sa zaoberas.

• harp

Administrator
    23. mája 2003 at 22:13 in reply to: Zhanam akekolvek info o renesancnom nabytku na Slovensku

Mozno ze sme sa uz o tom z mag-ou rozpravali. Ja potrebujem zohnat dejiny americkeho nabytkarstva… Neviete nieco niekto o tom?

Alebo nejaky vzorkovnik truhlic dovazanych z USA, ci fotografie z roznych publikacii.

dik

• harp

Member
    23. mája 2003 at 22:12 in reply to: Kuriozyty v pamiatkach

Posli foto. Na tom hrade je viac zvlasnosti. Aj niektore “sosky” su tam dokazene, niekto mozno vie o com hovorim. :)

• harp

Administrator
    23. mája 2003 at 22:11 in reply to: Chat na Obnova.sk

Musite lepsie opisat pripadne aj poslite fotografiu do fotoalbumu.

• harp

Member
    20. mája 2003 at 3:39 in reply to: Aký by mal byť priemerný plat múzejníka?

To hej ja ked som robil v muzeu tak sa moj plat pohyboval okolo 4700 v cistom, ako kedy…

Je pravda ze upratovacka mala mozno viac. Vsak mala odpracovane roky nie?

:)

• harp

Member
    20. mája 2003 at 3:37 in reply to: vystavy e-mailom

No to je uplna pravda, ale letyky a klasicku reklamu by som nezanedbaval. Nie su ludia ktori sa pohybuju na i-nete, normalne a ked ho trochu poznaju vedia si akurat precitat postu.

Preto by to mala byt tak celkom dobre vyvazena zmeska. Je vsak pravda ze ak zla a nevkusna skladacka tak radsej ziadna.

A nech mi muzejnici nehovoria ze na skladacku k vystave sa nezozenie sponzor.

Poznam par zanietencov, ktori taketo peniaze ziskavaju pravidelne.

Ak vsak zotpovedny za skladacky nema ani sajn co je a co nie je pekne a vobec vkusne tak sa posuvame do inej hladiny.

Ked sa na nuvkusny navrh ktory ide do tlace da hromada penazi a pritom by za tie iste peniaze mohli mat nieco lepsie.

• harp

Member
    20. mája 2003 at 3:32 in reply to: Včelí vosk

Presnejsie co potrebujes?

Je to priehladna, bezfarebna hmota, z pomerne vysokou viskozitou. Ked je starsi “chyta”, zltkasty nadych. Do dreva sa zavadza ponorom alebo naterom…

Ponorom, nechat az pokym neprestanu vychadzat bublinky. Pred tym ocistit.

Riedi sa toulenom. Podla uvazenia pomer neviem. Vrsky sa po petrifikacii stieraju, pocas celeho schnutia.

V dreve sa chova dlhodobo pruzno, oproti epoxidu. A tiez je oproti epoxidu teoreticky vyluhovatelny. Teda reverzibilny. Sam som to ale neskusal.

Ak este nieco, napis.

PS: posli foto predmetu do fotoalbumov ak mas…

• harp

Member
    19. mája 2003 at 4:42 in reply to: vystavy e-mailom

Tak ma napadlo:

muzea predsa nemuzu mat dobre web stranky ked nemaju ani dobre propagacne materiali. Proste je to prepojene akonahle sa zlepsi klasicka prezentacia, stupne na kvalite aj “nadstandardna prezenacia”

To budce este dllllllllllho.

• harp

Member
    19. mája 2003 at 4:16 in reply to: Včelí vosk

Netvrdil som ze vosk nieco spevni, proste treba pouzit bud epoxid (za co ja moc niesom), alebo Solakryl.

Tu su kontakty na dodavatelov Solakrylu:

Barlas: 057/77/22/99/8
    Krivosudsky s.r.o.: 02/44-888-488 – spolu z faxom

• harp

Member
    19. mája 2003 at 4:08 in reply to: Radnicne namestie v Bardejove

Rad zverejnim projektovu dokumentaciu na Obnova.sk. Ak vsak nechcete zverejnovat graficke casti poslite ju aj sami cez http://www.obnova.sk/submit.php.

Alebo ju poslite na:

michal …zav_nac… obnOva b0tkA sk
    tomboy …zav_nac… obnOva b0tkA sk

Fotografie som zverejnil. Je to krute!!!

• harp

Member
    16. mája 2003 at 17:17 in reply to: Včelí vosk

Jedine v kniznici a v antikvariate, alebo v obchode ju uz nezozenies. vzsli 3+1 diely.

Kuknite: http://www.obnova.sk/article.php?sid=7

• harp

Member
    15. mája 2003 at 21:06 in reply to: petrifikacia

to by bolo fajn ale ta je krehka a nestala pri UV ziareni. preto by som radsej pouzil Solakryl.

Niekto este stale petrifikuje kolofoniou, ta je este horsia ako epoxid. Ked pouzijes *Solakryl v toluene znicis aj vsetko zive v dreve. Solôakryl musis zaviest najlepsie ponorom a potom otriet aby sda neleskol. Nezabudni predmet pred tym dobre ocistit solakryl zakonzervuje aj spinu.

Ak mozem vediet o co sa jedna?

Page 242 of 253