harp
Forum Replies Created
-
e-mailom som dnes dostal toto:
Sandorcinova:
ospravedlnujem sa, ze pisem trochu neskor.
medzitym som sa dozvedela, ze by to mala byt “beninska maska” a
falzifikat samozrejme.
Aj tak Vam ju posielam v prilohe.Do fotoalbumov, v rubrike starozitnosti, zaradujem fotografiu masky.
-
harp
Administrator8. mája 2003 at 2:34 in reply to: Zhanam akekolvek info o renesancnom nabytku na SlovenskuBudeme vsak radi ak nam poslete informacie aj dodiskusii nech sluzia aj ostatnym. Ale skuste Historicke Muzeum – SNM su tam state o Nabytku. Ale poviem vam ze nieco take sa hlada tazko.
Teda, tesim sa na novinky z tejto oblasti od vas.
-
No ja by som k tomu dodal asi tolko, ked si spomenul Stiavnicu. Kde by bola bez turizmu. Teda nehovorim ze obcania a urady vyuzivaju jej potencial naplno. Ale predsa keby som bol turista v Stiavnici, nezaujimalo by ma ze aj ked je v tomto dome teraz blikajuci MaC, predtym tam bola prekrasna napr.: freska ci dvere, ci okno. Ja by som to ako turista chcel vediet. No a ked si niekto z ludi s akehokolvek pamiatkoveho mesta postazuje na urady ze mu stazuju opravu jeho domu. Mal by si uvedomit ze keby nebolo jeho domu a atmosfery z jeho a inych jemu podobnych domov nebolo by turizmu no a ked mesto zije prevazne s turizmu…atd.
Minule sa mi dostal do ruk katalog z jedneho historickeho mesta. Nazov si uz nepamatam. Proste mestecko plne cierno-bielych domov z hrazdenymi konstrukciami stien. Tento katalog, ci informacny material bol cleneny na odiely. Vkazdom sa pojednavalo o niecom inom… Strecgha, fasada, okna, dvere, dokonca aj vyklady a napisy na obchodoch ci pub-och.
V kazdej kapitole bolo rozobrate ake typy (napr.:striech) sa v meste najcastejsie pouzivali a a ku kazdemu typu boli zadane aj tech. informacie. Napr pri strechach bol zadany sklon, typ, typ krytiny, farba krytiny… Vsetko bolo dopodrobna vymedzene a rozpisane.
Tento katalog dostal kazdy obcan centra a ked chcel nieco so svojim domom robit uz dopredu vedel odkial – pokial sa moze pohybovat. V kazdej casti boli uvadzane fotograficky dobre a zle priklady. Pri tych zlych bolo aj vysvetlene preco to bolo vykoane zle.Ludia ten to material prijali a vedeli ze je potrebny pre zachovanie razu ich mesta a pre trvale udrzanie turizmu v ich meste.
-
Ten dlhy prispevok je fakt vyborny. Viete ono je na Slovensku viac pokazenych budov. No nie vzdy je to zasluha pamiatkara. Vlastne zasluha/”pruser” pamiatkara by to nemala ani byt.
Ja som z Martina, urcite vsetci viete ze Martin moc historicke mesto nie je. Aspon uz nie je . Pamiatkovy urad kt, tu existuje (Pobocka zo ZA, Riaditel PhDr. Slamenova) Sa skor zamierva na okolite dedinky a v nich na kastiele a kostoly. (napr.: Klastor p. ZNIEVOM) Nase namestie je jedna velka skladacka. Mramor z Ciny, Lampy z Talianska… Prva etapa sa este dala zniest. Travniky vystupujuce nad uroven namestia o 1m, preco nie aspon su vzdy zelene :).
Avsak druda etapa je zmasou nezmyselnych a hlavne zbytocne drahych rieseni. Je pravda ze terajsi stav je o nieco lepsi ako betonom obohnany park z pred 2-3 rokov, ale chyba tu zelen, mramor ktory bol polozeny museli po zime prerabat lebo sa uvolnil, svetelne stlpy ktore aj hraju boli uz par krat pokazene, (namiesto 6-10 farieb uz svietia max 2-ma) V obiekte Milenia byva neznesitelne teplo. Ale ak chcete mozete sa za 100 Sk v suterene Milenia osprchovat. :) Proste treba sa prist pozriet a vyskusat to na vlastnej kozi. Prvu fotografiu najdete aj v novych fotoalbumoch.
-
Prva fotografia spominaneho Domu Milenia sa nachadza v novych fotoalbumoch, budu aj dalsie. tato je fotografovana z narodneho domu | Strecha.
-
Dakujem za vybornu odpoved zistoval som si ceny od fa. Bosch bolo to od 4000-7000 Sk. Ine som nenasiel ale urcite sa po nich popozeram. Ta cena co ste napisali 1200 Sk ma potesila.
K tomu aku-naradiu niekedy to nie je az take zle, napr ja som minule leto pouzival utahovacku od Bosch, vydrzalo dost a dokazala zavrtat samorezku aj do tehly. Ale je to individualne. Fakt poznam niektore podradne znacky kde su napr.: uhliky hned zosuchane….atd
Dik za radu. Ked pobeham prinesiem prehlad cien.
-
poslite nam jej fotografiu do fotoalbumov dostanete sa do nich tak ze kliknete na obrazok v lavom menu. , na titulnej stranke. Mna sameho by zaujimala taka maska. Ak mate aj ine podobne predmety prosim zaslite nam aj tie.
Vdaka
-
Kazdu fotografiu predavajucej starozitnosti uz mozete aj s popisom zaradit do fotoalbumu. je na to vyclenena kategoria: Starozitnosti | Na predaj
Fotoalbum je praqfe v rozbehu coskoro ho naplnime aj starsimi fotografiami z povodneho albumu na adrese http://www.obnova.sk/fotoalbum.php
-
Skuste nam nejake fotografie poslat cez novy fotoalbum: priamo zo stranky dostanete sa na nu cez tento link:
http://www.obnova.sk/modules.php?op=modload&name=fotoalbum&file=index
alebo ked kliknete na malu fotografiu na lavo v bloku na titulnej stranke.
-
Opytal som sa priamo ludi z hradu. A podla mojho ocakavania to bola novinarska kacica. Je pravda ze hrad ma sice par statickych chyb, ale o ich vaznosti moze rozhodnut len statik a nie novinar.
-
V poslednom case sa mediami rozbehla sprava o zruteni hradnej kaplnky na Oravskom hrade. Viete niekto o tom viac?
-
Medzicasom som prisiel na podobny sposob:
Kvapnut ku klincu lanovy olej, terpentinovy je vsak tiez urcite dobry.
Niektore klince ktore sa nedali vytiahnut som odrezal pilovim listom. za plechom na ktorom je aplikovana imitacia fladrovania.
To klepnutie po klinci je vyborny napad, urcite sa klinec uvolni.
Dakujem
-
K Ruzomberku:
http://www.obnova.sk/citaj.php?f=2&i=75&t=75
diskusia o “Zofii”a vo Fotoalbumoch
http://www.obnova.sk/fotoalbum.phpJe to fakt hrozne, a je pravda ze clovek ktory by si mal postrazit aspon obnovu nezburanej casti sa na to vykaslal a dopadlo to tak ako to vydno na fotografiach.
-
re:
Pekna cista praca, vsetka cest. Jedno mi vsak vadi trochu dlho to natahuje. Obrazky by sa dali urcite viac skomprimovat. To je vsetko.
.
..
…
zatial :) -
Zo strucneho opisu sa stalo asi to co v Martine. Tiez sa tu za posledne roky konala obnova namestia. A minuly rok tu postavili futuristicku (sklo+kov) stavbu. Je to praca jedneho z nemenovanych zilinskych Arch.
Diskusiu o martinskom namesti mozete najst aj na Obnova.sk