Forum Replies Created

Page 245 of 253
  • harp

Member
    29. marca 2003 at 2:14 in reply to: Zháňam literatúru k bronzom,

Skus si najst nieco na http://www.snk.sk Narodna Kniznica, poslu ti to formou medzikniznicnej vypozicky do ktorejkolvek kniznice.

Je to jedna z kniznic do ktorej sa musia zasielat povinne vytlacky. A maju toho dost z ciech ale aj zo zahranicia.

Pripadne sa skus nakontaktovat na riaditela Trnavskeho muzea /DIte/ vie toho o kovoch fakt dost.

• harp

Administrator
    26. marca 2003 at 2:09 in reply to: Obnova.sk oslavila ROK prevadzky

K prijorite o restaurovani…

Ja mam prave opacny dojem. Restauratori su posledny ktori sa tu, na Obnovu, prihlasuju.

Budem rad ak rozvinies diskusiu o textile nahodou som mal koleginu ktora ma v tomto obore dost poucila. A moja priatelka tiez studovala modelovaie a navrhovanie odevov. Textil je totiz velmi slabo zastupeny. Akonahle sa objavy viac clankou s touto tematikou, vytvorim aj nove temy v ktorych bude mozne tieto clanky hladat.

Tymto vyzyvam teba aj ostatnych k spolupraci a komunikacii prostrednictvom obnovy. Kde inde na slovensku a v cechach najdete takyto, dufam , flexibilny nastroj na komunikaciu.

Clanky nepreberam, uverejnim vsetko co ma hlavu a patu a co nie je vulgarne. A hlavne co sa tyka tematiky. Proste treba zaslat cokolvek aj ked je to kratke.

Budem rad a urcite svojim clankom obohatite aj ostatnu verejnost.

• harp

Administrator
    26. marca 2003 at 2:00 in reply to: Obnova.sk oslavila ROK prevadzky

Chat, je uz dlhsie v skusobnej prevadzke. Skludom si naplanujte stretnutie on-line real komunikacie.

Chat ktory vytvara Bigbiz z Bruselu je na adrese http://chat.obnova.sk

Chat ktory som vytvoril ja je na http://www.obnova.sk/chatindex.php3 Tento je konecny avsak nezverejneny. Ale ak sa vam bude pacit mozem ho zverejnit aj cez tlacitko na obnove.

RE: Kalendarium:
    Bol by som rad keby sa mi podarilo takuto spolupracu nadviazat. Dokonca som uz nad tym aj rozmyslal a mam na toto vytvoreny automatizovany system. Staci dodavat data. A moze to ktokolvek. Vies poradit ako nadviazat spolupracu s touto arganizaciou. Je to pravdepodobne ZDRUZENIE MUZEI NA SLOVENSKU.

Re: spoznavanie predmetov:
    toto vyriesi automatizovany system zaradovania fotografii. Je to vsak komplikovane na pripravu.

Rad by som pripisal kazdy den nejaky novy podnet. Ale nie je v mojich moznostiach kazdy den sa pripajat na internet. Kludne otvorte akukolvek diskusiu. Tiez som mal par na ktore som nedostal ani odpoved.

Este k rozmanitosti tem na diskusiu: Ak budete chciet je moznost otvorit vlastnu diskusnu robriku staci o tom napista. Je moznost tuto rubriku aj moderovat co to obnasa upresnim v pripade zaujmu o novu rubriku.

• harp

Administrator
    23. marca 2003 at 21:00 in reply to: Obnova.sk oslavila ROK prevadzky

S tou propagaciou je to dost tazke, bezali dva rekklamne banerove systemy, jeden textovy. Zostal jeden bannerovy.

Obnova je registrovana skoro vo vsetkych vyhladavacoch. A trhcky na nu vesiam kde sa da.

Rozposielam Obnova.sk News, v ktorom stale upravujem zakladnu adresatov.

Pokusam sa oslovovot stranky s podobnou tematikou.

No je to stale malo!!!

Preco? Vela ludi ktory pracuju v tejto oblasti ci sa o nu iba zaujimaju, nemaju internet. Ak ho maju nepisu. A ak pisu tak nie pravidelne. Iba niekto.

Ale je pravda ze pripravujem vatsiu reklamnu kampan. Ocenim navrhy a pomoc pri propagacii obnovy. Tak navrhy….?
    .
    ..

• harp

Member
    23. marca 2003 at 20:50 in reply to: stare obrazy

Paslite na obnova@obnova.sk fotografie. Fotografie obrazov uverejnim vo fotoalbumoch… http://foto.obnova.sk

• harp

Member
    18. marca 2003 at 18:26 in reply to: leštená biela

Prave som v Mnichove a tu je ta ona lestena biela v kazdom barokovom kostole ked sa na konci tyzdna vratim osadim do obnovy par fotografii. Je to fakt vyborne. Kostol na Odeonsplatz-i je fajn priklad. Prave ho restauruju. Budu aj tie fotografie…

• harp

Administrator
    18. marca 2003 at 18:21 in reply to: Obnova.sk oslavila ROK prevadzky

ano, bolo to 28. 2. 2003 28. 7. to je iny datum a ine vyrocie. Dakujem za upozornenie.

• harp

Member
    9. marca 2003 at 0:56 in reply to: leštená biela

Dakujem hned je to zrozumitelnejsie.

Do buducna este: ked odpoviete na e-mail, prispevok sa nezaradi do diskusii. Zatial. Pre odpoved kliknite na odkaz v e-mail-i. Tym sa presmerujete na tuto stranku.
    Pre tento krat som zaradil vas prispevok ja.

Dakujem za pochopenie.

• harp

Member
    8. marca 2003 at 18:44 in reply to: Z klastora supershopa vs. zodpovedni spia spankom spokojnych

To ano bolo to urcite krajne riesenie. Ale ked sa raz dohodli z investorom ze zrekonstruju aj staru cast, mal na to niekto dohliadnut. Ved tie kamenne konzoly sa nemuseli tak pokazit. Lutujem cloveka ktory to bude cistit.

• harp

Administrator
    8. marca 2003 at 18:18 in reply to: Predaj komody

No skusim napisat jednemu znamemu, mozno ze by ju zobral na chatu. Ale bolo by dobre keby sme videli aj fotografie. Poslite mi ich par na e-mail a ja ich uverejnim vo Fotoalbumoch na http://www.obnova.sk/fotoalbum.php

Tiez nam mozete pripisat aj opis ci nieco z jej historie.

Tiez skuste napisat aj do “vseobecnych diskusii” predsa len ju navstevuje viac ludi.

No a na koniec e-mail: michal …zav_nac… obnOva b0tkA sk

• harp

Member
    8. marca 2003 at 18:15 in reply to: leštená biela

Lestenu bielu? Mozno ze som nevzdelany v oblasti o ktoru sa jedna, ale fakt neviem v ktorej oblasti chcete poradit…

Drevo, omietky, malby, kov ci nieco ine???

Skeste specifikovat o aku lestenu bielu ide…

A mozte pripisat aj nieco co ste uz zistili.

• harp

Member
    3. marca 2003 at 1:07 in reply to: Pamiatky a EU

No tiez som pocul co to o sposobe rekonstrukcie architektury a hlavne fasad v Drazdanoch. Vraj tam maju tolko toho, ze ktomu nepristupuju moc dobre. Neviem co je na tom pravdy? Tiez som pocul ze pre doplnenie hmoty na stukach sa nepouziva nic ine ako “mierne modifikovana” sadra.

No minule som v jednom nemenovanom radiu pocul v “skrinke” nieco taketo. Nasi politici maju hnede obruby okolo krku a to z toho akym sposobom komunikuju so zapadnym svetom a hlavne tym “najslobodnejsim na svete”.

• harp

Member
    1. marca 2003 at 17:49 in reply to: kovove sperky

Skus sa v drogerii ci vo farby-laky opytat na Odhrdzovac s tanatom. Rozdiel medzi tym s a bez je ten ze ten bez ti predmet odhrdzi ale nekonzervuje. To je odhrdzovac ktory musis oplachovat vodou. Bezoplachovy odhrdzovac ako ho tiez volaju, to je ten z tanatom. Jednoducho ocistis od hrubej hrdze a natries tymto odhrdzovacom. Prsten zostane cierno-fialovy a je to. Mas ho konzervovany.

• harp

Administrator
    1. marca 2003 at 17:24 in reply to: Odkial je OBNOVA?

No dnes som sa o to zaujimal pevne pripujenie 64 neviem mozno viac /128/ zriadovai poplatok do 10000 – antena pre mikrovlne pripojenie, ucet u prevadzkovatela… No a mesacny poplatok 1200. Kdektora institucia ma ucet za i-net ovela vyssi ako je 1200Sk/mes.

A ktomu prieskumu, na porovnanie kym v CR sa internet /dial-up/ zlacnoval uz 2x za posledne obdobie a tym sa stal pristupny skoro komukolvek, u nas sa 2x zdrazoval. Hodina peipojenia stoji na dial-up-e u nas v slabej prevadzke okolo 30Sk.

• harp

Member
    24. februára 2003 at 1:51 in reply to: Muzeum Roku 2002 + kolos SNM

No dufam ze nic neprezradim a ze ma nik neukamenuje ani mi inak nezneprijemnia zivot, ked poviem ze ked som pracoval v SNM-EM terajsia aj vtedajsia riaditelka, ktoru si mimochodom ako odbornika dost vazim, sa velmi upriamovala na konzervaciu zbierok.

Teraz ked som bol v snm mi ludia z jej blizkych kruhov povedali ze “hu to uz preslo” teraz zervaj zacina tlacit prezentaciu. No mozno tym mysleli tu ich stranku na http://www.snm-em.sk.

Kto sa v tom ma vyznat? Raz jeden potom druhy extrem, ale mozno som to zle pochopil. No aj tak sa mi zda byt cudne ze si muzea niektorych ludi vydrziavaju ked nemaju penazi.

Napr uz spominane snm-em ma zevraj posledne 3 roky stale rovnaky rozpocet. No a ked si spocitame co vsetko islo hore? :)

A este jednu pikosku, v snm-em som pracoval rok potom mi vedenie nepredlzilo zmluvu. Nebol som sam komu ju nepredlzili, ale boli aj taky co odisli aj ked mali moznost zostat. Pocul som na to rozne nazory, ale medzi nimi bol aj taky ze som vraj bol drzy. :)
    To ma teda dostalo. Avsak podobnu skussenost maju aj mlady z ostatnych muzeii na slovensku s ktrimi sa stretavam. Ked mas svoj nazor, nemusis ho presadzovat, staci ho mat a zaroven staci ze niekto o tom vie…ze ho mas. A si drzy ci drza.

Proste je to tak. Napady ktore sme s koleginou v praci mali boli nerealizovatelne a nezmyselne, ale iba potial kym sme neodisli z muzea. Potom sa zrazu vsetko dalo a hned sa napady realizovali.

Tolko moj nazor.

Page 245 of 253