• demo

Member
    12. apríla 2008 at 21:18

môžete sa so mnou hádať môžete nesúhlasiť môžete o tom viesť spory ale ako všetci vieme to je tak akurát všetko čo môžeme tu urobiť…

tak teda pre toho liečitela demo neviem čoho všetkého…

Ad:1 už som to tu viackrát uviedol že ako každý zákon aj zákon 49/2001 o ochrane pamiatkového fondu má svoje legislatívne diery ktoré sa dajú veľmi ľahko využiť a využívajú…sa
    príspevky konkrétnych osôb sú toho priamym dôkazom
    bolo by dobré si ten zákon preštudovať a hlavne §40 a §42 a koniec koncov ak to pre jednotlivcov nebude príliš náročné celý zákon… aspoň a dozvedia čo ako…

Ad:2 nech už je to v tom Rakúsku tak či onak každý má svoje informácie pravda je taká že na slovensku je nutné opatrenie ktoré by pomohlo riešiť situáciu čo sa detektorov týka…

Ad:3 a aby táto a podobné debaty mali naozaj nejaký zmysel a nehádali sme sa tu kto ďalej dočúra bolo by pri najmenšom vhodné si podobné texty ako som uviedol preštudovať poprípade zájsť na konkrétny úrad a poprosiť o vysvetlenie…

s pozdravom demo….;)

• demo

Member
    12. apríla 2008 at 21:37

a ešte jedna vec koľko je tu takých ktorý sa búchajú do pŕs aký sú Slováci a lokál patrioti ako oni idú všetko zachrániť a tak podobne ono je to na jednej strane chváli hodné a podobná snaha sa cení ….
    no na druhej strane len s ťažkosťami alebo vôbec si nechcú pripustiť že konajú priamy opak a myšlienka toho že ak niekto chodí s detektorom po poli alebo nebodaj po archeologickej lokalite s tým že hľadá stratené hodinky je prinajmenšom divná a ak navyše sa potom niekde jedno je už kde chváli výsledkami hľadania svojich stratených hodiniek s tým že konkrétne výsledky hľadania zachraňuje tak to už nieje divné ale…
    pre dotyčného je ťažko pochopiť že pokiaľ sa bavíme stále o archeológií je jeho konanie pre túto vedu veľmi zlé… dotyčný si neuvedomuje že tým a o tom už tu povedal dosť Eo Ipso tým nenávratne ničí nálezové situácie tak dôležité pre prácu archeológa a to nehovorím o drancovaní nálezísk a o bezhlavých zberoch archeologických predmetov a veľa podobných prípadov…
    no ale asi je to tu zbytočné rozoberať aj tak za chvíľu tu bude kopec odkazov že nech sa spamätám a nech netrepem sprostosti a tak podobne…a ak sa ich navyše opýtam nech niečo konktetizujú alebo uvedú konkrétny príklad a tak podobne nie sú schopný tak o čom to teda je?! o vzájomnom dráždení?! :o

PS.: nech mi administrátori odpustia ale pre práve niečo podobné sa mi to tu v tejto rubrike viac a viac začína podobať na detektorweb :(

• demo

Member
    12. apríla 2008 at 21:52

…a do tretice mi dovolte trochu citácie…čo to trochu ozrejmí…
    Zákon 49/2001 §40 Nález

1) Nález na účely tohto zákona je je vec pamiatkovej hodnoty, ktorá sa nájde výskumom, pri stavebnej alebo inej činnosti v zemi, pod vodou alebo v hmote historickej stavby.

2) Ak sa vec pamiatkovej hodnoty nájde mimo povoleného výskumu, musí to nálezca ohlásiť krajskému pamiatkovému úradu priamo alebo prostredníctvom obce. Oznámenie o náleze je povinný urobiť nálezca alebo osoba zodpovedná za vykonávanie prác, pri ktorých došlo k nálezu, najneskôr na druhý pracovný deň po jej nájdení.

ono možností je mnoho ako nájdený predmet ohlásiť záleží naozaj na charaktere osobnosti nálezcu či a ako sa zachová….
    otázne je v koľkých percentách sa to deje???

s pozdravom demo…

• Anonymous

Member
    16. apríla 2008 at 2:55

Ake diery v zakonoch? Si napisal:”na zaciatok vam musim povedat ze pokial vlastnite nejaky detektor a ako som si precital sa s nim prehanate po poliach a hladate nejake nalezy dopustate sa TRESTNEHO CINU!!! co sa tresce penaznou pokutou nie malou alebo vam muze hrozit prinajmensom podmienecne vezenie…
    Preto by ste si mali uvedomit tu skutocnost ze detektor nepatri do lajických rúk a aj odborníci s nim pracuju velmi opatrne..!!!!!!”

Cituj konecne zakon a hoci aj s tvojimi dierami ktory zakazuje prehanat sa po poliach a hladat “nejake” nalezy. Taky zakon neexistuje! Tak ako trepes od zaciatku tak trepes aj o zakaze detektorov v Rakusku. Na koniec nam tu napises o zakaze detektorov vo Velkej Britanii a ja padnem totalne na rit. Niekto ma deravu hlavu a nie ze derave zakony.

• zepa

Member
    16. apríla 2008 at 10:10

a ešte jedna vec koľko je tu takých ktorý sa búchajú do pŕs aký sú Slováci a lokál patrioti ako oni idú všetko zachrániť a tak podobne ono je to na jednej strane chváli hodné a podobná snaha sa cení ….
    no na druhej strane len s ťažkosťami alebo vôbec si nechcú pripustiť že konajú priamy opak a myšlienka toho že ak niekto chodí s detektorom po poli alebo nebodaj po archeologickej lokalite s tým že hľadá stratené hodinky je prinajmenšom divná a ak navyše sa potom niekde jedno je už kde chváli výsledkami hľadania svojich stratených hodiniek s tým že konkrétne výsledky hľadania zachraňuje tak to už nieje divné ale…
    pre dotyčného je ťažko pochopiť že pokiaľ sa bavíme stále o archeológií je jeho konanie pre túto vedu veľmi zlé… dotyčný si neuvedomuje že tým a o tom už tu povedal dosť Eo Ipso tým nenávratne ničí nálezové situácie tak dôležité pre prácu archeológa a to nehovorím o drancovaní nálezísk a o bezhlavých zberoch archeologických predmetov a veľa podobných prípadov…
    no ale asi je to tu zbytočné rozoberať aj tak za chvíľu tu bude kopec odkazov že nech sa spamätám a nech netrepem sprostosti a tak podobne…a ak sa ich navyše opýtam nech niečo konktetizujú alebo uvedú konkrétny príklad a tak podobne nie sú schopný tak o čom to teda je?! o vzájomnom dráždení?! :o

PS.: nech mi administrátori odpustia ale pre práve niečo podobné sa mi to tu v tejto rubrike viac a viac začína podobať na detektorweb :(

Vysvetli mi prosím ťa, aké nálezové okolnosti môže detektorista zničiť, alebo čo už môže pokaziť na takom poli, kde sa neviem kolkokrát do roka preháňajú polnohospodárske stroje, kde sa vykonáva hlboká orba so záberom minimálne raz tak hlbokým ako je dosah toho najlepšieho detektora. Tam už nie je čo pokaziť, tam už všetko bolo dokonané…

• demo

Member
    16. apríla 2008 at 12:15

pre všetkých…”odborníkov”

túto tému považujem pre mňa už za uzavretú…
    pretože aj tak sa týmto spôsobom nič nerieši a ani nevyrieši….
    pokiaľ človek nemá aspoň základné informácie o archeológií….a aspoň ako takú snahu o pochopenie problematiky….

• demo

Member
    16. apríla 2008 at 12:27

ps: POZOR SÚŤAŽ!!!

každý kto vlastní detektor sa môže prihlásiť do súťaže o najlepšieho detektoristu!!!
    súťaží sa kto napíše najlepšiu esej na tému:

PREČO POUŽÍVAM DETEKTOR KOVOV.

najlepšie práce budú vyhodnotené a vyvesené na nástenku…!!!

neberte to ako srandu ale ako vážnu vec!!!

• Anonymous

Member
    17. apríla 2008 at 9:55

A pridaj aj dalšie -Prečo zbierate známky,odznaky,atd…?Prečo chodíte na ryby?Prečo máte koníčky,A prečo vôbec žijeťe?

• Anonymous

Member
    17. apríla 2008 at 16:26

J.M

máš pocit že sa tu bavíme o známkach odznakoch či rybách?!
    vieš lebo toto tu ak si si nevšimol sa točí o archeológií…
    tak skús porozmýšlať a prejav sa alebo to snáď nedokážeš?!

• Anonymous

Member
    18. apríla 2008 at 8:34

ps: POZOR SÚŤAŽ!!!

každý kto vlastní detektor sa môže prihlásiť do súťaže o najlepšieho detektoristu!!!
    súťaží sa kto napíše najlepšiu esej na tému:

PREČO POUŽÍVAM DETEKTOR KOVOV.

najlepšie práce budú vyhodnotené a vyvesené na nástenku…!!!

neberte to ako srandu ale ako vážnu vec!!!

A čo tak súťaž o najlepšiu esej na tému “Prečo nepoužívam hlavu” ? Asi preto, že tú by si mal dávno bezkonkurenčne vyhratú…

• Anonymous

Member
    18. apríla 2008 at 12:23

For :D Forum Publicus :D

Anonymný sa stále chce len prejavovať.
    A to aj v iných statiach :arrow: Obnovy.

Držme mu palce on to dokáže :!: :lol:

Ešte že su tu :lol:

• Anonymous

Member
    18. apríla 2008 at 12:33

for Demo

Demo je jak pc softvér, len na odskúšanie s omedzenými funkciami./jedine , že by ho niekto crackol/ a to je nelegálne a hlavne v systéme nestabilné. :!:

S pozdravom
    A prajem pekný a úspešný deň. :wink:

• Anonymous

Member
    18. apríla 2008 at 12:37

A je to tu :!:
    napíšem DEMO
    a hneď to mám odoslané viac krát :wink:

• funy-ma

Member
    23. apríla 2008 at 14:41

Pre Demo:
    vidím, že je zbytočné sa púšťať s Tebou do nejakej diskusie, lebo Tvoje počínanie nasvedčuje tomu, že neprestaneš a nepochopíš, ako keby malému decku zobrali hračku a silou mocou si ju chcelo vydupať späť. Tak ja ti teda poradím, otvor ďalších desať diskusií o detektoroch, možno sa niekto chytí na Tvoje poznámky a bude to mať úspech. Ja som totiž rezignoval, koniec koncov aj tak to nebude ako ty povieš, bude ako to schváli parlament. Mimochodom na podobných ľuďoch sa zakladala inkvizícia, práve na takých, ktorí šli hlavou oproti múru aj napriek rozumným argumentom ostatných.
    Mimochodom pochybujem, že si nejakého detektoristu vôbec v živote videl….
    Ozaj a všimol som si, že proti tebe už vystupuje aj tvoja vlastná komunita, je čas porozmýšľať, čo Ty na to?

• Anonymous

Member
    24. apríla 2008 at 18:05

Funy ma

úplne s tebou súhlasím!!!
    preto: odtnite mu hlavu nech nevytŕča z davu!!!!

Page 5 of 10

Log in to reply.

Začiatok diskusie
0 of 0 odpovede/odpovedí June 2018
Súčasnosť