aktivita › diskusia › Všeobecné diskusie › K A V I A R E Ň
Tagged: cat_vseobecne
-
K A V I A R E Ň
harp odpovedal 1 year, 11 months ago 47 Členovia · 445 odpovede/odpovedí
-
Viete čo je absolútna staroba?
Keď sa pri Tvojom odchode z múzea spustí alarm.
-
:roll: pozerám, kukám, no kaviareň sa nezaplňuje. Možno je to oteplením, možno sa niektorí inak zahrievajú, no “šálka čerstvej kávy” vždy dobre padne. A niekedy možno aj šálka horúcej čokolády. Napríklad:
125 gr. čokolády, 4,5 dcl. mlieka, 1/2 čaj. lyžičky mletej škorice, 2 vajcia Do mlieka postrúhame čokoládu, vsypeme škoricu a pomaly zahrievame. Miešame kým sa čokoláda neroztopí. Vajcia mierne vyšľaháme a potom ich vlejeme do čokolády. Šľaháme, kým nezhustne, dávame však pozor, aby sa čokoláda nevarila.
Príjemnú pohodu :!: -
Vážené dámy a páni, milí priatelia, drahí hostia, vítaní pocestní. Blížia sa najkrajšie sviatky roka a preto mi dovoľte popriať vám ich radostné prežitie v kruhu najbližších, bohatého Ježiška a dobrú kapustnicu na tanieri.
Anjel mi síce pošepkal, že Obnova dostane pod stromček obrázky do príspevkov, no dovtedy iba malý poetický preddarček z pera mojej drahej priateľky Evy Jarábkovej.Bethlehem na námestí
Drevený otec a drevená mať,
drevená hviezda, drevené svetlo
bude sa liať,
na drevenú slamu a drevené kravičky.Drevený Ježiško, drevené jasličky,
drevené dary a drevení králi,
drevení dojatím, sme pri ňom stáli.() ()MMMMMMMMi() ()MMMMMMMM() ()
(-.-)MMMMMMMM(‘. ‘)MMMMMMMM(-.-)
ii(__)OMMMMMMM(__)OMMMMMMM(__)O -
Keď ortuť nulu atakuje,
parafín v byte sublimuje,
etanol reflexy spomaľuje
a kapustnica v brušku pH upravuje,
vtedy je ten správny čas,
rozdávať lásku okolo nás.Príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roka 2008 Vám zo srdca
praje Jupiter -
Dohviezdny večer
Čas finišuje ako bežec v cieli
bez ovplyvnenia chodu časomiery,
do nekonečna hviezdy uleteli,
tajomne žiaria v lone čiernej diery,
obloha na zemi už ustlala si,
jedličky rozprestreli zlaté vlasy,
v ich trblietavých vetvách hniezda majú
postriebrení vtáci našej mladosti.Za preplnenými stolmi hojnosti
mocní sa drahým darom ukláňajú.
Plnia sa bruchá a žiadosti hladné,
avšak jasličky zostávajú prázdne,
studený pot je sťa žeravá rosa,
nesmelé svetlo v srdci zažalo sa,
v plameňoch sviečok rozpúšťa sa telo,
hmota je len energia v pohybe,
šumivým prúdom kapra zapíjame,
hasíme svoj sen o bielej veľrybe.Prskavky zvedavých detských očí už preskakujú v šere,
dúhový monoskop bliká v jagavej guli na haluzi,
dreveným koňom digitálny tátoš dobehnúť sa nedá,
myšlienky nových túžob letia do súhvezdia Andromeda,
laser šťastia rozbíja v jamkách očí ukrývané slzy.Lúče spomienok zlatistým leskom žiaria
ako kúdeľ materinho kolovratu,
v zovretej hrudi nástojčivo narastá
ohnivý kotúč nového slnovratu.Srdečne Jaroslav LIPTAY
-
Dnes som bol v kaviarni v jedom obchodnom centre v Martine. Dal som si tam bezkofeinovu kavu a cez hotspot som sa pripojil k obnove, ktora vstala po dvojdnovej prestavke. Pil som sice cudziu kavu duchom som vsak bol so Sašom v nasej kaviarni Obnova.
-
Dobré ránko obnováčky a obnováci, ráno podľa toho čo ma naučila obnova začínam jemnou kávičkou, obyčajne k tomu lúpačky ale dneska ráno som v jednej pekárni stretol šamrole, tak som si rovno tri kúpil a s kolegami sme si pochutnali… výborné ráno, aspoň trošku napravilo zlé a skoré prebudenie…
-
hmmm, pri tej zmienke o šamrolách ma chuť ísť kúpiť lístkové cesto a zopár ich upiecť, mňam. škoda, že nemám pri robote blízko žiadnu cukráreň.
-
:arrow: hmmm, šamróle, mňam….. No poznáte recepty na originálne plnky :?: U nás, v Malohonte, tam vždy musí byť súčasťou dužina z pečených jabĺk. Moja stará mama iné plnky ani nerobila :!:
-
treba ušľahať hustý sneh z vaječných bielok a potom ho šľahať nad parou, a postupne pridávať cukor, dve plné polievkové lyžice na bielok z jedného vajca, keď je to už poriadne husté, a začína to byť až horúce, potom tam treba pridať dužinu z upečeného jablka (stačí dať jablká na chvílu do mikrovlnky) a ešte chvíľu šľahať nad parou a je hotovo. Mňam. Možno tam dať aj trochu hustého domáceho jahodového, alebo malinového sirupu, alebo redší malinový, ríbezľový, černicový lekvár. Aby to nestratilo hustotu mňam mňam mňam :D
-
Aby sa vám zajtra išlo veselšie do zamestnania, práce, roboty.
-
:roll: pozerám, kukám, no kaviareň sa nezaplňuje. Možno je to oteplením, možno sa niektorí inak zahrievajú, no “šálka čerstvej kávy” vždy dobre padne. A niekedy možno aj šálka horúcej čokolády. Napríklad:
125 gr. čokolády, 4,5 dcl. mlieka, 1/2 čaj. lyžičky mletej škorice, 2 vajcia Do mlieka postrúhame čokoládu, vsypeme škoricu a pomaly zahrievame. Miešame kým sa čokoláda neroztopí. Vajcia mierne vyšľaháme a potom ich vlejeme do čokolády. Šľaháme, kým nezhustne, dávame však pozor, aby sa čokoláda nevarila.
Príjemnú pohodu :!:som presvedcena, ze Eo Ipso si cokoladu podla uvedeneho receptu nevaril… a ked hej, potom predpokladam, ze si to o hodne ulahcil… a nam tu balamuti hlavy a vyraba pracu naviac… :lol: po nastruhani cokolady struhadlo treba umyt :-k
nechapem tvorcov takychto receptov… ako by ani filipa nemali… aj s tou gramazou cokolady… ved mame 50 / 100 / 150 / 200 g balenia… co so zvyskom?? ked spapam, ved to su kalorie :lol: :lol: :lol: ale ja viem, mame coko i vazene… ale aj tak mi pride recept neprakticky… ako vela dalsich z tych drahych receptovych kniziek…ja pridavam jeden osvedceny, povodne z dennika pravda…
0,5 l mlieka, 200 g cokolady na varenie, dve zltka, cajova lyzicka cukru, cajova lyzicka skrobovej mucky (solamyl, maizena – ak nie je, aj tak bude chutna…) slahacka, skorica na ozdobu… mlieko dame zovriet, pridame na kusky polamanu cokoladu, povarime, odstavime zo sporaka, zahustime trochou skorobovej mucky rozmiesanej v mlieku,pridame vymiesane zltka s troskou cukru, max.cajova lyzicka, (na vymiesanie pouzivam stale tu istu salku :lol: )… ak mate naladu, ozdobte si hrnek cokolady slahackou a skoricou alebo nastruhanou cokoladou :lol: :lol: :lol:rada nad zlato, ktoru som napoprvykrat respektovala a moje chutove bunky si na cokolade pochutnali ako nikdy predtym…
cokolada bude lahodnejsia, hoci kalorickejsia, ked namiesto mlieka pouzijete slahackovu smotanu, mnam*mnam…
prajem dobru chut a nazdravie :coffee2: :wave: -
Pane kavárník, my si tu v klidu popíjíme kávičky, kakaa, čajíčky, horké čokolády a lecco dalšího, ale ať se rozhlížím jak se rozhlížím, tak ne a ne najít onu potřebnou místnůstku, na niž i králové chodí o samotě. :D Pravda, interiér i mobiliář je tu vkusný až úchvatný, leč že by se při nedávném velkém úklidu a smýčení někam zatoulala cedule s označením? :P
-
rada nad zlato, ktoru som napoprvykrat respektovala a moje chutove bunky si na cokolade pochutnali ako nikdy predtym…
cokolada bude lahodnejsia, hoci kalorickejsia, ked namiesto mlieka pouzijete slahackovu smotanu, mnam*mnam…tak môžem vám povedať, že takáto čokoláda to je to pravé, čo si môžem dopriať. neskutočná lahoda nielen pre oči, ale aj pre dušu a žalúdok. a tá aróma, čo ti šepká, že si ma vychutnaj :thumbleft:
vidím že v kaviarničke sa len very good veci rozoberajú :) len tak ďalej a ja idem teraz na kapučínko…mňamky
-
Coffee tree, The History, Civil and Commercial, of the British Colonies in the West, 1794, From The Library at The Mariners’ Museum, F2131.E26.1794 rare.
Turecka kaviaren
Log in to reply.