aktivita diskusia Všeobecné diskusie K A V I A R E Ň

Tagged: 

  • sasha

    Moderator
    30. novembra 2007 at 15:06

    Viete čo je absolútna staroba?

    Keď sa pri Tvojom odchode z múzea spustí alarm.

  • eo-ipso

    Moderator
    2. decembra 2007 at 18:27

    :roll: pozerám, kukám, no kaviareň sa nezaplňuje. Možno je to oteplením, možno sa niektorí inak zahrievajú, no “šálka čerstvej kávy” vždy dobre padne. A niekedy možno aj šálka horúcej čokolády. Napríklad:
    125 gr. čokolády, 4,5 dcl. mlieka, 1/2 čaj. lyžičky mletej škorice, 2 vajcia Do mlieka postrúhame čokoládu, vsypeme škoricu a pomaly zahrievame. Miešame kým sa čokoláda neroztopí. Vajcia mierne vyšľaháme a potom ich vlejeme do čokolády. Šľaháme, kým nezhustne, dávame však pozor, aby sa čokoláda nevarila.
    Príjemnú pohodu :!:

  • sasha

    Moderator
    14. decembra 2007 at 9:39

    Vážené dámy a páni, milí priatelia, drahí hostia, vítaní pocestní. Blížia sa najkrajšie sviatky roka a preto mi dovoľte popriať vám ich radostné prežitie v kruhu najbližších, bohatého Ježiška a dobrú kapustnicu na tanieri.
    Anjel mi síce pošepkal, že Obnova dostane pod stromček obrázky do príspevkov, no dovtedy iba malý poetický preddarček z pera mojej drahej priateľky Evy Jarábkovej.

    Bethlehem na námestí

    Drevený otec a drevená mať,
    drevená hviezda, drevené svetlo
    bude sa liať,
    na drevenú slamu a drevené kravičky.

    Drevený Ježiško, drevené jasličky,
    drevené dary a drevení králi,
    drevení dojatím, sme pri ňom stáli.

    () ()MMMMMMMMi() ()MMMMMMMM() ()
    (-.-)MMMMMMMM(‘. ‘)MMMMMMMM(-.-)
    ii(__)OMMMMMMM(__)OMMMMMMM(__)O

  • jupiter

    Moderator
    24. decembra 2007 at 17:50

    Keď ortuť nulu atakuje,
    parafín v byte sublimuje,
    etanol reflexy spomaľuje
    a kapustnica v brušku pH upravuje,
    vtedy je ten správny čas,
    rozdávať lásku okolo nás.

    Príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roka 2008 Vám zo srdca
    praje Jupiter

  • liptay

    Member
    24. decembra 2007 at 21:21

    Dohviezdny večer

    Čas finišuje ako bežec v cieli
    bez ovplyvnenia chodu časomiery,
    do nekonečna hviezdy uleteli,
    tajomne žiaria v lone čiernej diery,
    obloha na zemi už ustlala si,
    jedličky rozprestreli zlaté vlasy,
    v ich trblietavých vetvách hniezda majú
    postriebrení vtáci našej mladosti.

    Za preplnenými stolmi hojnosti
    mocní sa drahým darom ukláňajú.
    Plnia sa bruchá a žiadosti hladné,
    avšak jasličky zostávajú prázdne,
    studený pot je sťa žeravá rosa,
    nesmelé svetlo v srdci zažalo sa,
    v plameňoch sviečok rozpúšťa sa telo,
    hmota je len energia v pohybe,
    šumivým prúdom kapra zapíjame,
    hasíme svoj sen o bielej veľrybe.

    Prskavky zvedavých detských očí už preskakujú v šere,
    dúhový monoskop bliká v jagavej guli na haluzi,
    dreveným koňom digitálny tátoš dobehnúť sa nedá,
    myšlienky nových túžob letia do súhvezdia Andromeda,
    laser šťastia rozbíja v jamkách očí ukrývané slzy.

    Lúče spomienok zlatistým leskom žiaria
    ako kúdeľ materinho kolovratu,
    v zovretej hrudi nástojčivo narastá
    ohnivý kotúč nového slnovratu.

    Srdečne Jaroslav LIPTAY

  • harp

    Administrator
    9. januára 2008 at 15:05

    Dnes som bol v kaviarni v jedom obchodnom centre v Martine. Dal som si tam bezkofeinovu kavu a cez hotspot som sa pripojil k obnove, ktora vstala po dvojdnovej prestavke. Pil som sice cudziu kavu duchom som vsak bol so Sašom v nasej kaviarni Obnova.

  • tomboy

    Moderator
    16. januára 2008 at 9:27

    Dobré ránko obnováčky a obnováci, ráno podľa toho čo ma naučila obnova začínam jemnou kávičkou, obyčajne k tomu lúpačky ale dneska ráno som v jednej pekárni stretol šamrole, tak som si rovno tri kúpil a s kolegami sme si pochutnali… výborné ráno, aspoň trošku napravilo zlé a skoré prebudenie…

  • porsena

    Member
    16. januára 2008 at 9:52

    hmmm, pri tej zmienke o šamrolách ma chuť ísť kúpiť lístkové cesto a zopár ich upiecť, mňam. škoda, že nemám pri robote blízko žiadnu cukráreň.

  • eo-ipso

    Moderator
    16. januára 2008 at 21:01

    :arrow: hmmm, šamróle, mňam….. No poznáte recepty na originálne plnky :?: U nás, v Malohonte, tam vždy musí byť súčasťou dužina z pečených jabĺk. Moja stará mama iné plnky ani nerobila :!:

  • porsena

    Member
    16. januára 2008 at 21:52

    treba ušľahať hustý sneh z vaječných bielok a potom ho šľahať nad parou, a postupne pridávať cukor, dve plné polievkové lyžice na bielok z jedného vajca, keď je to už poriadne husté, a začína to byť až horúce, potom tam treba pridať dužinu z upečeného jablka (stačí dať jablká na chvílu do mikrovlnky) a ešte chvíľu šľahať nad parou a je hotovo. Mňam. Možno tam dať aj trochu hustého domáceho jahodového, alebo malinového sirupu, alebo redší malinový, ríbezľový, černicový lekvár. Aby to nestratilo hustotu mňam mňam mňam :D

  • sasha

    Moderator
    24. januára 2008 at 15:25

    Aby sa vám zajtra išlo veselšie do zamestnania, práce, roboty.

  • uskalienka

    Moderator
    3. februára 2008 at 21:43

    :roll: pozerám, kukám, no kaviareň sa nezaplňuje. Možno je to oteplením, možno sa niektorí inak zahrievajú, no “šálka čerstvej kávy” vždy dobre padne. A niekedy možno aj šálka horúcej čokolády. Napríklad:
    125 gr. čokolády, 4,5 dcl. mlieka, 1/2 čaj. lyžičky mletej škorice, 2 vajcia Do mlieka postrúhame čokoládu, vsypeme škoricu a pomaly zahrievame. Miešame kým sa čokoláda neroztopí. Vajcia mierne vyšľaháme a potom ich vlejeme do čokolády. Šľaháme, kým nezhustne, dávame však pozor, aby sa čokoláda nevarila.
    Príjemnú pohodu :!:

    som presvedcena, ze Eo Ipso si cokoladu podla uvedeneho receptu nevaril… a ked hej, potom predpokladam, ze si to o hodne ulahcil… a nam tu balamuti hlavy a vyraba pracu naviac… :lol: po nastruhani cokolady struhadlo treba umyt :-k
    nechapem tvorcov takychto receptov… ako by ani filipa nemali… aj s tou gramazou cokolady… ved mame 50 / 100 / 150 / 200 g balenia… co so zvyskom?? ked spapam, ved to su kalorie :lol: :lol: :lol: ale ja viem, mame coko i vazene… ale aj tak mi pride recept neprakticky… ako vela dalsich z tych drahych receptovych kniziek…

    ja pridavam jeden osvedceny, povodne z dennika pravda…
    0,5 l mlieka, 200 g cokolady na varenie, dve zltka, cajova lyzicka cukru, cajova lyzicka skrobovej mucky (solamyl, maizena – ak nie je, aj tak bude chutna…) slahacka, skorica na ozdobu… mlieko dame zovriet, pridame na kusky polamanu cokoladu, povarime, odstavime zo sporaka, zahustime trochou skorobovej mucky rozmiesanej v mlieku,pridame vymiesane zltka s troskou cukru, max.cajova lyzicka, (na vymiesanie pouzivam stale tu istu salku :lol: )… ak mate naladu, ozdobte si hrnek cokolady slahackou a skoricou alebo nastruhanou cokoladou :lol: :lol: :lol:

    rada nad zlato, ktoru som napoprvykrat respektovala a moje chutove bunky si na cokolade pochutnali ako nikdy predtym…
    cokolada bude lahodnejsia, hoci kalorickejsia, ked namiesto mlieka pouzijete slahackovu smotanu, mnam*mnam…
    prajem dobru chut a nazdravie :coffee2: :wave:

  • duchamp

    Member
    10. februára 2008 at 19:25

    Pane kavárník, my si tu v klidu popíjíme kávičky, kakaa, čajíčky, horké čokolády a lecco dalšího, ale ať se rozhlížím jak se rozhlížím, tak ne a ne najít onu potřebnou místnůstku, na niž i králové chodí o samotě. :D Pravda, interiér i mobiliář je tu vkusný až úchvatný, leč že by se při nedávném velkém úklidu a smýčení někam zatoulala cedule s označením? :P

  • diioma

    Member
    11. februára 2008 at 10:04

    rada nad zlato, ktoru som napoprvykrat respektovala a moje chutove bunky si na cokolade pochutnali ako nikdy predtym…
    cokolada bude lahodnejsia, hoci kalorickejsia, ked namiesto mlieka pouzijete slahackovu smotanu, mnam*mnam…

    tak môžem vám povedať, že takáto čokoláda to je to pravé, čo si môžem dopriať. neskutočná lahoda nielen pre oči, ale aj pre dušu a žalúdok. a tá aróma, čo ti šepká, že si ma vychutnaj :thumbleft:

    vidím že v kaviarničke sa len very good veci rozoberajú :) len tak ďalej a ja idem teraz na kapučínko…mňamky

  • harp

    Administrator
    11. februára 2008 at 10:33


    Coffee tree, The History, Civil and Commercial, of the British Colonies in the West, 1794, From The Library at The Mariners’ Museum, F2131.E26.1794 rare.


    Turecka kaviaren

Page 21 of 30

Log in to reply.

Začiatok diskusie
0 of 0 odpovede/odpovedí June 2018
Súčasnosť